7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα κάνει πότε βήμα πίσω σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα κάνει πότε βήμα πίσω σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ ένα βήμα πίσω στα ζητήματα του Αιγαίου και της Μεσογείου υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Peninsula του Κατάρ το οποίο επισκέπτεται.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι κράτη συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας έχουν υιοθετήσει μια στάση που προκαλεί ένταση λαμβάνοντας μονομερείς ενέργειες.

«Έχουμε εκφράσει δυνατά σε όλες τις πλατφόρμες ότι δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να αγνοεί την Τουρκία και την ΤΔΒΚ και που μας περιορίζει στις ακτές, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» είπε ο Ερντογάν.

Μάλιστα υποστήριξε ότι εκείνοι που βλέπουν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν την Τουρκία να επιστρέψει με άδειες απειλές και εκβιασμούς τελικά έδωσε προσοχή στις εκκλήσεις της για διάλογο.

Παράλληλα σημείωσε ότι «έχουμε διατηρήσει ανοιχτά τα κανάλια διπλωματίας από την αρχή. Η Τουρκία έχει δείξει δυνατά και ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη μείωση της έντασης και ευνοεί τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο»,