Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη δημιουργία σελίδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» ενώ για την πορεία της έρευνας ενημερώνεται και ο εισαγγελέας.
Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».
Σύμφωνα με τη Δίωξη Hλεκτρονικού Εγκλήματος εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων, με την μία να απενεργοποιείται χθες, ενώ οι άλλες δύο παραμένουν ενεργές.
Μετά από καταγγελίες πολιτών η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής.
Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία, αφού ενοιπιστούν οι διαχειριστές των ομάδων.
Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.
