Έρευνα για υποκίνηση των επεισοδίων στον οικισμό των Ρομά
ΕΛΑΣ

Έρευνα για υποκίνηση των επεισοδίων στον οικισμό των Ρομά

Την υποκίνηση των επεισοδίων στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας αλλά και την καθοδήγηση της αμφισβήτησης των μοριακών τεστ ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, αφού ενδείξεις και στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι με το πρόσχημα της ρατσιστικής στοχοποίησης των Ρομά υποκινούν τις εντάσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κάποιοι κάτοικοι του οικισμού έδειχναν στις αρχές αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων, που ενδεχομένως είχαν κάνει σε ιδιωτικά ιατρεία ή κλινικές.

Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν δύο άτομα που ενώ είχαν βγει θετικά στο μοριακό τεστ του ΕΟΔΥ κρατούσαν στα χέρια τους αρνητικό τεστ αντισωμάτων.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια στον οικισμό των Ρομά ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την άρνηση εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό να μεταφερθούν σε ειδική δομή, συνολικά 35 άτομα.

Νωρίτερα έφτασε λεωφορείο στην περιοχή, με το οποίο θα γίνονταν η μεταφορά των πολιτών στη δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή».

Αποτέλεσμα της έντασης ήταν τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού.

Λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το σημείο, με την ένταση να εκτονώνεται, ενώ στην κυκλοφορία παραδόθηκε και ο δρόμος που είχε αποκλειστεί.