Επίθεση Ερντογάν κατά Γαλλίας: Έχει κάνει σφαγές στην Αφρική και κανείς δεν ενοχλήθηκε

Επίθεση Ερντογάν κατά Γαλλίας: Έχει κάνει σφαγές στην Αφρική και κανείς δεν ενοχλήθηκε

Επίθεση κατά της Γαλλία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι έχει κάνει σφαγές και γενοκτονίες στη Ρουάντα και την Αλγερία αλλά κανένας δεν εξαγριώθηκε εναντίον της.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ανγκόλας ο Ερντογάν απορρίπτει τις «δυτικοκεντρικές προσεγγίσεις» απέναντι στην αφρικανική ήπειρο υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι ένα έθνος που δεν έχει τον λεκέ της αποικιοκρατίας και την ντροπή της αποικιοκρατίας στην ιστορία του.

«Είμαστε μια χώρα που διεξήγαγε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας που τελείωσε με νίκη πριν από έναν αιώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της εποχής», πρόσθεσε ενώ έκανε λόγο για μια κοινή ιστορία με τους λαούς της Αφρικής «βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την ειλικρίνεια, τη συνεργασία και την αδελφοσύνη».

«Υπάρχουν μερικοί που δεν μπορούν ακόμα να αποδεχτούν τα επιτεύγματα της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της ισότητας των Αφρικανών θυσιάζοντας εκατομμύρια από τα παιδιά τους. Το είδαμε πρόσφατα", σημείωσε.

«Αυτές οι χώρες πρέπει να απαλλαγούν από τη γοητεία της αιματηρής ιστορίας τους και να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες του σήμερα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.