Επιστολή από τη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων

Επιστολή από τη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της κ. Πολυξένης Αδάμ- Βελένη, γενικής διευθύντριας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τι απαντά η συντάκτρια των άρθρων.

Η επιστολή της γενικής διευθύντριας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού έχει ως εξής:

Προς 1) κ. Θανάση Μαυρίδη διευθυντή του Liberal

2) Αγγελική Κώττη, δημοσιογράφο

κ. Κώττη,

Σχετικά με τα δημοσιεύματά σας στο Liberal 

1)https://www.liberal.gr/politics/ektakta-metra-apo-ti-l-mendoni-sto-yppoa/292461

και

https://www.liberal.gr/news/krousma-koronoiou-sto-yppoa/292470

θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

1) Όσα στοιχεία εμπεριέχονται στο δημοσίευμα που αφορούν ενέργειές μου ως Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς μου είναι απολύτως ανακριβή και αναληθή.

2) Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα έπρεπε να απευθυνθείτε αρμοδίως σε μένα και στο Υπουργείο για πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειές μου και να μην δημιουργείται παραπληροφόρηση μάλιστα για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο για τη χώρα και για τον κόσμο ολόκληρο,

3) Δίνετε ανακριβείς πληροφορίες για το πρόσωπό μου ως δημόσιου λειτουργού που με θίγουν προσωπικά και επαγγελματικά, 

4) Σας διαβεβαιώ ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου διεκπεραίωσα αμεσότατα και αποτελεσματικά ό,τι μου ζητήθηκε αναφορικά με το θέμα αυτό και αν θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία σας περιμένω στο γραφείο μου να σας ενημερώσω σχετικά με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Για τους παραπάνω λόγους διαμαρτύρομαι εντόνως για αυτή σας τη συμπεριφορά και παρακαλώ να επανορθώσετε με δημοσίευση της παρούσης επιστολής.

 ΥΓ Παρακαλώ το παρόν να επιδοθεί και στον κ. Μαυρίδη.

Πολυξένη Αδάμ-Βελένη

Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η συντάκτριά μας απαντά:

Το δικαίωμα άποψης όλων, είναι σεβαστό και απαραβίαστο, όπως και το δικαίωμα της κριτικής. Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν ύστερα από ενδελεχές ρεπορτάζ και η κριτική ασκείται όχι στο πρόσωπο της κας Βελένη, δεν έχει δηλαδή καμία προσωπική χροιά, αλλά στις αντιδράσεις της ως κρατικού λειτουργού. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως η αποστολή στην πολιτική ηγεσία των στοιχείων που η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς είχε την υποχρέωση να υποβάλει, έγινε καθυστερημένα. Ενώ δηλαδή η υπουργική απόφαση έπρεπε να εκδοθεί το πρωί της Τρίτης, στις 8πμ, η κα Βελένη δεν είχε αποστείλει τα στοιχεία μέχρι χθες Τετάρτη στις 3 το απόγευμα τουλάχιστον.

Ο εκδότης μας κ. Μαυρίδης, λόγω προσωπικής ευαισθησίας του, μας έχει θέσει σε οικειοθελή καραντίνα από την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του κορονοϊού και εργαζόμαστε από το σπίτι. Επομένως, θα εκτιμούσα αν τα στοιχεία τα στέλνατε με ηλεκτρονικό τρόπο, διότι όπως γνωρίζετε, ανήκω σε ευπαθή ομάδα και δεν μου επιτρέπεται να εξέλθω, πολύ δε περισσότερο να επισκεφθώ γραφεία.

Με τιμή

Αγγελική Κώττη