Κρούσμα κορονοϊού στο ΥΠΠΟΑ

Κρούσμα κορονοϊού στο ΥΠΠΟΑ

Το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό εντοπίσθηκε σε εργαζόμενο εκτός κεντρικής υπηρεσίας. Αμέσως, ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις στη μικρή υπηρεσιακή μονάδα στην οποία εργάζεται, ενώ οι συνάδελφοί του τέθηκαν σε καραντίνα.

Η ανησυχία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο υπουργείο είναι μεγάλη και κατανοητή. Η υπουργική απόφαση για εκ περιτροπής εργασία λόγω του συνωστισμού που υπάρχει στα κεντρικές και στις περιφερειακές υπηρεσίες είχε προγραμματιστεί να εκδοθεί χθες στις 8 το πρωί. Όπως όμως αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) δεν έδωσαν στοιχεία όλες οι γενικές διευθύνσεις.

Δεσμεύθηκαν πως θα το κάνουν σήμερα. «Ούτως ή άλλως» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «και παρουσία όλων, η υπουργός επισήμανε ότι προφορικά ήδη από χθες το πρωί εντολή για εκ περιτροπής εργασία και το θέμα εναπόκειται στις γενικές διευθύνσεις για την εφαρμογή της εντολής της».

«Επειδή οι συνθήκες είναι έκτακτες και πολλά κρίνονται από την άμεση αντίδραση ζητούμε την εφαρμογή όλων όσων έχουν προβλεφθεί και την άμεση επιτήρηση για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων από τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις και την υπόλοιπη ιεραρχία του ΥΠΠΟ. Γι’ αυτό απαιτήσαμε για μια ακόμη φορά τον ορισμό Επόπτη Ασφαλείας σε όλα τα κτίρια για την εφαρμογή των όσων προβλέπονται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καθώς τα πράγματα στο ΥΠΠΟΑ είναι σοβαρά, η ερώτηση είναι μία: τι μέτρα λαμβάνονται για κρατικούς λειτουργούς που ολιγωρούν στην εκτέλεση ενός τόσο σημαντικού καθήκοντος;

Όσο για κάποια σωματεία που απειλούν με απεργίες και δικαστήρια την υπουργό Πολιτισμού εφόσον δεν ληφθούν μέτρα, εξακολουθούν πάντοτε να συγκαλύπτουν ευθύνες «δικών» τους και να τα ρίχνουν στην πολιτική ηγεσία. Άξιος ο μισθός τους.