Επικοινωνία Μ. Βαρβιτσιώτη με υφ. Εξωτερικών της Βρετανίας για την Τουρκία

Επικοινωνία Μ. Βαρβιτσιώτη με υφ. Εξωτερικών της Βρετανίας για την Τουρκία

Στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρθηκε εκτενώς ο αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών M. Βαρβιτσιώτη ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βρετανίδα υφυπουργό Ευρωπαϊκής Γειτονίας W. Morton για την Ανατολική Μεσόγειο. 

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε την κα Morton για τα αποτελέσματα τόσο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα με αντικείμενο την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι επιδεικνύουν πλήρη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και έχουν καλέσει την Τουρκία να προβεί σε άμεση αποκλιμάκωση της έντασης, που προκαλεί με την παράνομη δραστηριότητά της.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε στη Βρετανίδα υφυπουργό ότι η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα, που επιδιώκει την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και όχι υπό καθεστώς απειλών ή εκβιασμών, ενεργώντας με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο.