Επεισόδια στον Έβρο - Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα

Επεισόδια στον Έβρο - Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα

Επεισόδια προκάλεσαν το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές Έβρου μετανάστες και πρόσφυγες, όταν επιχείρησαν μαζικά να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αποτρέποντας την παράνομη είσοδο των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αναφέρει στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο ίδιο σημείο στην ελληνοτουρκική μεθόριο εδώ και ώρες, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Παρασκευής ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχει συγκεντρωθεί στην ουδέτερη ζώνη των ελληνοτουρκικών συνόρων αυξάνεται διαρκώς, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1.200 άτομα.

Στην ελληνική πλευρά των συνόρων οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με την αποστολή ΜΑΤ, ενώ περίπου 300 άνδρες του Στρατού Ξηράς μαζί με δυο λόχους των Ειδικών Δυνάμεων μεταβαίνουν στην ελληνο-τουρκική μεθόριο για να συνδράμουν τις δυνάμεις που επιτηρούν τα σύνορα. 

Δείτε βίντεο:

Πηγή βίντεο: protothema.gr