7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Επεισόδια στο Μεταξουργείο για τη μικρή Αμάλ - Επέμβαση της αστυνομίας

Επεισόδια στο Μεταξουργείο για τη μικρή Αμάλ - Επέμβαση της αστυνομίας
Eurokinissi

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ακροδεξιών και επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, οι ακροδεξιοί, περίπου 50 άτομα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρώντας στην άφιξη στην Αθήνα της μαριονέτας «Αμάλ», η οποία συμβολίζει την προσφυγική κρίση και έχει ξεκινήσει από τη Συρία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ της Αγγλίας. Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εκδήλωσαν την αντίδραση τους με σύνθημα «δεν θα γίνει η Αθήνα Καμπούλ».

Στην πλατεία επίσης μετά από κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση επιχείρησαν να πλησιάσουν περίπου 200 αντιεξουσιαστές, αλλά εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, αλλά οι αστυνομικοί έκανα χρήση δακρυγόνων και τους διέλυσαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Γύρω στις 20:00 αποχώρησαν και οι ακροδεξιοί, και η κατάσταση ηρέμησε. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από τους αστυνομικούς έγιναν τρεις προσαγωγές.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προχώρησαν τελικά στη ματαίωσή της λόγω των επεισοδίων, όπως ανακοίνωσαν με ανάρτησή τους στο Facebook.