Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Τρεις συλλήψεις

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Τρεις συλλήψεις

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα που μετά την συγκέντρωση κατέφυγε στην ΑΣΟΕΕ από όπου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν έξω από το κτήριο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 8.30 μ.μ., όταν ομάδα ατόμων μπήκε στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και άρχισε να εκσφενδονίζει πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Νωρίτερα, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει «αντισυγκέντρωση» στη διαμαρτυρία ακροδεξιάς ομάδας για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας λόγω της παρουσίας μεταναστών. 

Μετά το τέλος των δύο συγκεντρώσεων, ομάδα περίπου πενήντα ατόμων κινήθηκε προς την πρώην ΑΣΟΕΕ, απ' όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.