Έπαινοι Λίντσεϊ Γκρέιαμ για την Τζιλ Μπάιντεν: Είναι εκπληκτική γυναίκα

Έπαινοι Λίντσεϊ Γκρέιαμ για την Τζιλ Μπάιντεν: Είναι εκπληκτική γυναίκα

Ο στενότερος ίσως σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη στήριξη που παρέχει η Τζιλ Μπάιντεν στον σύζυγό της, στη κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο Γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας έγραψε στο twitter μετά την ομιλία της Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών όπου ο σύζυγος της έλαβε και επίσημα το χρίσμα του κόμματος: «Είναι εκπληκτικός άνθρωπος, τη θαυμάζω». 

Αν και σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα, ο Γκρέιαμ, όπως και ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν -ο οποίος πέθανε το 2018-, ήταν στενοί φίλοι με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομπάμα και «μισούσαν» τον Ντόναλντ Τραμπ. Το 2015 ο Γκρέιαμ έλεγε για τον Μπάιντεν «Είναι δύσκολο να μην τον συμπαθείς, πραγματικά δύσκολο». 

Οι σχέσεις των δύο ανδρών πάγωσαν τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την υπόθεση παραπομπής του Τραμπ για την Ουκρανία, στην οποία εμπλεκόταν το όνομα του Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ.

Με φόντο τα παραπάνω, στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος βρέθηκε και η χήρα του Τζον Μακέιν, Σίντι η οποία στάθηκε στην «απρόσμενη φιλία» του εκλιπόντα με τον Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται ότι επιθυμία του Μακέιν ήταν ο σημερινός πρόεδρος να μην παραβρεθεί στην κηδεία του. 

Erin Schaff/The New York Times via AP