ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο στη Λέσβο

Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο στη Λέσβο

Σε άμεση κινητοποίηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στο νησί της Λέσβου μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων σε γηροκομείο και συγκεκριμένα σε 12 ηλικιωμένους εκ των οποίων οι τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και 6 εργαζομένους. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με το lesvospost.com οι νοσηλευόμενοι της Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγία Παρασκευή παρουσίασαν πυρετό, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε θάλαμο καραντίνας του Γηροκομείου. 

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι στο σύνολό τους σχεδόν οι ηλικιωμένοι (πλην τριών) είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου πριν νοσήσουν και η δεύτερη δόση έγινε την προηγούμενη Δευτέρα και ενώ η νόσος είχε εισχωρήσει στη μονάδα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου από τους εργαζόμενους εμβολιάστηκαν οι 5 από τους περίπου 15 της μονάδας. Και αυτό όπως είναι λογικό δημιουργεί πλέον προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας. 

Εκτός από το γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής κρούσματα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα υπάρχουν στον αγροκτηνοτροφικό συνεταιρισμό, στον βρεφονηπιακό σταθμό  και σε εργαζομένους  του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.