7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ενίσχυση των επιχειρήσεων: Μείωση φόρων στο 22%, υπερεκπτώσεις 100% στις πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις

Ενίσχυση των επιχειρήσεων: Μείωση φόρων στο 22%, υπερεκπτώσεις 100% στις πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών.

Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση ενώ μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου.

«Καθιερώνουμε υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ισχυροποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα θα ισχύσει μειωμένος ΦΠΑ του 13% και στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού ενώ επεκτείνεται για ακόμη 3 μήνες το επιτυχημένο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.

«Θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Τα περισσότερα νοικοκυριά θα πληρώσουν το 2022 μικρότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021» τόνισε περαιτέρω.