7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Έναρξη τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Έναρξη τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου
Eurokinissi

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζει ότι οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι ακόμα εδώ και θα διεξαχθούν το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου του 2021.

Το δεκαπενθήμερο αυτό, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Επίσης, παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 7^η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις 11:00' έως τις 18:00'.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος προς τους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές τους προς διάθεση προϊόντων.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους εμπόρους, τους διαβεβαιώνει πως ο Ε.Σ.Α με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί.