Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ένας αριστερός πάντα φοβάται μην τον κάνει πιο «δεξιό» το σύστημα

Ένας αριστερός πάντα φοβάται μην τον κάνει πιο «δεξιό» το σύστημα

«Ένας αριστερός πάντα φοβάται γιατί το σύστημα προσπαθεί να τον κάνει πιο δεξιό, αλλά δεν έχω φοβικά σύνδρομα», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Για το νέο όνομα του κόμματος ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα προτιμούσε τον όρο «συσπείρωση» αντί για «συμμαχία».  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για το κείμενο του απολογισμού ότι είναι εξαιρετικό και σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο παγκοσμίως. Σχετικά με τον τίτλο του κόμματος ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι είναι το μείζον. Σχολίασε ότι δεν του αρέσει ιδιαίτερα το «συμμαχία» και πως θα προτιμούσε να περιλαμβάνει τη λέξη «συσπείρωση» καθώς και αναφορά στο πράσινο της Οικολογίας. Πρόσθεσε ότι όμως είναι θέμα που θα συζητηθεί στην ΚΕΑ.

Μεταξύ άλλων, αναφορικά με τα οργανωτικά ζητήματα είπε ότι «οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να φέρουν λύσεις και να συνθέσουν». «Κάποιος με ρώτησε αν φοβάμαι ότι θα χάσω την αριστερή μου ταυτότητα», είπε, για να σημειώσει: «Εγώ απάντησα πως ένας αριστερός πάντα φοβάται γιατί το σύστημα προσπαθεί να τον κάνει πιο δεξιό, αλλά δεν έχω φοβικά σύνδρομα».