Εμπρός της γης οι... ψεκασμένοι

Εμπρός της γης οι... ψεκασμένοι

Μάρτιος του 2017. Η έρευνα της ΔιαΝεοσις αποκαλύπτει ότι περίπου τρεις στους 10 πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν καθώς και ότι  8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι "υπάρχουν μυστικές οργανώσεις που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα". Ο Κορονοιός ήρθε να τους επιβεβαιώσει. Μας ψεκάζουν.

Δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί αυτό που συμβαίνει. Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν κάνει εντυπωσιακή είσοδο για μια ακόμη φορά. Μετά τις μυστικές οργανώσεις που ήθελαν να τελειώσουν την Ελλάδα ζηλεύοντας τον πολιτισμό και τη θέση της ήρθε τώρα ο Κορονοϊός για να μας αποτελειώσει.

Ένας καθηγητής του ΑΠΘ και μάλιστα αντιπρύτανης είπε αυτό που δεκάδες άλλοι «ρίχνουν» στα σόσιαλ μίντια ως «δηλητήριο» που περνάει στη σπονδυλική στήλη αυτής της χώρας αφήνοντας θεωρίες να κυκλοφορούν σχετικά με τον κορονοϊό, το εμβόλιο που υπάρχει και μας το κρύβουν, τη δραματοποίηση που γινεται από την κυβέρνηση και τις προτροπές να κινούμαστε χωρίς φόβο.

Οι καρναβαλιστές της Πάτρας έκαναν την αρχή. Ήταν οι πρώτοι... αντιστασιακοί. Ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να ήταν και εκ των πρώτων που γέμισαν τους προθαλάμους των νοσοκομείων για να εξεταστούν. Ίσως και να συνεχίζουν την αντίσταση.

Οι θεωρίες όμως καλά κρατούν. Μετά τον αντιπρύτανη χτύπησε και ο Σταμάτης Κραουνάκης υιοθετώντας το σύνολο της συνωμοσιολογίας (από το ότι είναι προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού και συγκεκριμένα των γηραιότερων μέχρι ότι υπάρχει εμβόλιο αλλά και προληπτικό φάρμακο που φτιάχνουν οι... μέλισσες)

Με μια ανάρτηση κατάληξε στο συμπέρασμα ότι όλοι πρέπει να συνεχίζουν να ζουν σαν να μη σημαίνει τίποτα αφού όλα τα κάνει η κυβέρνηση για να στρέψει τα βλέμματα αλλού και να ξεπουλήσει τη χώρα (ενδεχομένως ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο δεν αναφέρει λόγω προσωπικής συμπάθειας)

Το πρόβλημα με όλες αυτές τις αναρτήσεις είναι πως κάποιοι τις διαβάζουν και ενδεχομένως να τις πιστεύουν. Άλλωστε 3 στους 10 πιστεύουν πως μας ψεκάζουν γιατί όχι και αυτό.

Ίσως είναι οι ίδιοι που πιστεύουν τις θεωρίες για τα εμβόλια με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζονται και να μην εμβολιάζουν και τα παιδιά τους. Με ότι σημαίνει αυτό για τη δημόσια υγεία.

Όμως και χωρίς τους... ψεκασμένους, όταν έχεις την Εκκλησία να δηλώνει πως η πίστη σώζει και άρα η θεία κοινωνία μπορεί να γίνεται άφοβα, τα πράγματα περιπλέκονται. Οι ηλικιωμένοι πιστοί, που ως ηλικιωμένοι εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, μεταβαίνουν κανονικά στους εκκλησιασμούς, μέρες που είναι, και κοινωνούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν σαφής, όσο περισσότερο μπορούσε εκ της θέσεώς του λέγοντας πως «τα ίδια υλικά στοιχεία που μπορούν να μεταφέρουν τις ευλογίες του Θεού υπόκεινται επίσης στη θραυσμένη φύση του πεσμένου μας κόσμου..».

Αντιθέτως η Ιερά Σύνοδος καλεί μεν τους πιστούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι αλλά συνεχίζει τη θεία κοινωνία.

Όλα αυτά προκαλούν πανικό στις αρμόδιες αρχές. Που αγωνίζονται για να περιορίσουν τα κρούσματα. Να μην ξεφύγει η κατάσταση όπως στην Ιταλία που οι νεκροί και τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με απίστευτο ρυθμό και η χώρα κηρύχτηκε ολόκληρη μια «κόκκινη ζώνη»

Δυστυχώς όμως οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ανίκητες. Και όταν το κακό λάβει διαστάσεις όλοι θα νίπτουν τας χείρας τους...