7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα το απόγευμα για τους εφήβους 15-17 ετών

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα το απόγευμα για τους εφήβους 15-17 ετών

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τον εμβολιασμό και των εφήβων 15-17 ετών πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter o  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δίδοντας παράλληλα διευκρινίσεις για το πως θα γίνεται ανανέωσή της.

«Η πλατφόρμα για τους εφήβους 15-17 ετών θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα. Συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν κλείσει τα 15 (γεννημένοι έως 15/07/2006). Κάθε 15 ημέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15», ανέφερε χαρακτηριστικά στο twitter.

Όπως ανακοίνωσε άλλωστε  την περασμένη Δευτέρα, οι έφηβοι θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα με τους γονείς τους. Σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους ο προγραμματισμός στο emvolio.gr θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονιού και ο εμβολιασμός θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα όπου τα παιδιά θα πηγαίνουν συνοδευόμενα από τους κηδεμόνες τους.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχε τονίσει ότι πλέον όποιος αλλάξει το ραντεβού του δεν θα έχει πέναλτι έξι ημερών, όπως ίσχυε. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Όπως είχε αναφέρει ο Γκίκας Μαγιορκίνης, η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται κυρίως στους νέους.

Επίσης, επεσήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός γι' όλους αυτή τη στιγμή, καθώς αν νοσήσει κάποιος, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ακόμη και τα ήπια συμπτώματα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα ποσοστά εμβολιασμών 

Τα ποσοστά εμβολισμών Την εβδομάδα που μας πέρασε έσπασε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%, ενώ για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν τα 9,5 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία». Αγγίζουν πλέον τα 5,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη α' δόση του εμβολίου και τα 4,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.