Ελληνικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικά μαχητικά πάνω από τα Σκόπια

Ελληνικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικά μαχητικά πάνω από τα Σκόπια

Με τέσσερα αεροσκάφη F-16/Block 52+ της 337 Μοίρας συμμετείχε σήμερα η ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε αποστολή συνοδείας δύο αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών τύπου Β-1Β, εντός του FIR Σκοπίων και πραγματοποίηση πτήσης πάνω από τη Βόρεια Μακεδονία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, τα αμερικανικά αεροσκάφη, εκτέλεσαν αποστολή Long Range Strategic Bomber Task Force Mission πάνω από ευρωπαϊκές χώρες και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αναδεικνύοντας τη συνεργασία και τη διαλειτουργικότητα των συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκε τιμητικά για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Την υπέρπτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μπερνς και η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

«Η σημερινή υπέρπτηση αντανακλά τη μόνιμη στήριξή μας προς τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και χειρονομία μέσω της οποίας σας καλωσορίζουμε ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε η πρέσβης των ΗΠΑ.

Από την μεριά της η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την δράση αυτή, οι οποίες, όπως είπε, καλωσόρισαν έμπρακτα τη χώρα στη Συμμαχία.

«Οι Σύμμαχοί μας στις ΗΠΑ στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι δύο χώρες μας διατηρούν εξαιρετική συνεργασία και ότι μετά από τη συνεχή υποστήριξη, μάς άνοιξαν το δρόμο προς το ΝΑΤΟ, και μετά την ένταξη στη Συμμαχία παραμένουν ισχυρός και στρατηγικός μας εταίρος» πρόσθεσε η Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία Πολωνίας