ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που έσπασε τζαμαρία στα Εξάρχεια

ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για τον αστυνομικό των ΜΑΤ που έσπασε τζαμαρία στα Εξάρχεια

Ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση με τον εμπλεκόμενο αστυνομικό των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο να σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια στο περιθώριο των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα με κουκουλοφόρους, διατάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι: «Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφαίνεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση».

Να σημειωθεί ότι στα επίμαχα πλάνα διακρίνονται μέσα στο κατάστημα να βρίσκονται εργαζόμενοι και πελάτες οι οποίοι φωνάζουν έντρομοι από την επίθεση, ενώ ακούγεται μια κοπέλα να τον ρωτάει «τι κάνεις, είσαι τρελός;» με τον αστυνομικό των ΜΑΤ να απαντά «ναι, είμαι τρελός».

Να σημειωθεί ότι έρευνα για το περιστατικό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εντολή της εισαγγελέως δόθηκε με βάση σχετικό προανακριτικό υλικό που διαβιβάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται το εν λόγω βίντεο με τον άντρα της ομάδας ΜΑΤ.

Πίσω ακριβώς από τη τζαμαρία βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά. Η κ. Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης την σε εισαγγελέα από το Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας.