Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 20:33

-A +A

«Ελ. Βενιζέλος»: Σε ξενοδοχεία οι 230 επιβαίνοντες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, 20:33
«Ελ. Βενιζέλος»: Σε ξενοδοχεία οι 230 επιβαίνοντες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό
-A +A

Σε τρία ξενοδοχεία της Αττικής μεταφέρονται τμηματικά οι 230 από τους 261 επιβαίνοντες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό, ενώ όπως επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εκεί θα παραμείνουν σε καραντίνα για διάστημα 14 ημερών και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού των υπηκόων ξένων χωρών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, στόχος είναι η διαδικασία μεταφοράς τους στις ξενοδοχειακές μονάδες να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ αν αυτό δεν καταστεί εφικτό λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ, τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί και το Σάββατο.

Στο σκάφος, όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνουν με δική τους πρωτοβουλία, 31 Έλληνες ναυτικοί ως πλήρωμα υποστήριξης και σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό μετά την εξέτασή τους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τους 119 επιβαίνοντες που βρίσκονται στο σκάφος, μεταξύ των οποίων και 5 Έλληνες υπήκοοι, τονίστηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία παραμένει χωρίς συμπτώματα, ενώ οι αρχές θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο ώστε να εξασφαλιστεί η τροφοδοσία τους με αναγκαία είδη αλλά και ο διαρκής έλεγχος της κατάστασης της υγείας τους.

Οι 119 που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν στο πλοίο για διάστημα τουλάχιστον 14 ημερών, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο η καραντίνα εντός του σκάφους να επεκταθεί και για περαιτέρω χρονικό διάστημα.

Από τα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό, εκτός από τους 5 Έλληνες, η μεγαλύτερη ομάδα είναι 65 Τούρκοι υπήκοοι, 16 Ουκρανοί, 17 Ινδονήσιοι, 6 Ουζμπεκιστανοί, 2 Μολδαβοί, 2 Κουβανοί, 1 Βούλγαρος, 2 υπήκοοι ΗΠΑ, 1 από το Κιργιστάν και 1 από Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται πως δύο επιβαίνοντες στο σκάφος (ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 30χρονος από την Ινδονησία), που εμφάνισαν πρώτοι συμπτώματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα