ΕΛ.ΑΣ: Προκήρυξη της «ΟΛΑ» βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του 42χρονου στο Κουκάκι

ΕΛ.ΑΣ: Προκήρυξη της «ΟΛΑ» βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του 42χρονου στο Κουκάκι

Έγγραφη προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις 24 Νοεμβρίου 2015, εντοπίστηκε στο εξωτερικό σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε, στο πλαίσιο της σύλληψης του 42χρονου την περασμένη εβδομάδα, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «από την έως σήμερα εξέταση ψηφιακών πειστηρίων, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του 42χρονου, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο έγγραφο σε μορφή «PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη – ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ.

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32.

Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:46. Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή».

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, από τα παραπάνω «συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο».

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ευρήματα στη γιάφκα στο Κουκάκι - Εξετάζεται σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις