ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Εκτάκτως σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κλιμάκια του υπουργείου Υγείας

Εκτάκτως σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κλιμάκια του υπουργείου Υγείας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, λόγω της ανησυχητικής αύξησης της πληρότητας των ΜΕΘ για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας έχουν μεταβεί στις υγειονομικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Άλλωστε η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι τραγική πλέον με την πληρότητα να ξεπερνά το 90%.

Οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση ώστε να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει. Εξάλλου αναμένουν τις επόμενες ημέρες περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών στα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία όμως με τη σημερινή τους εικόνα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ώστε να δώσει το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη Βόρεια Ελλάδα.