Έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Έκτακτη σύσκεψη στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Έκτακτη σύσκεψη για να συζητηθεί η λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στις δομές φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας, πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ, μετά και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον καταυλισμό της Μόριας.

Η σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνου Λογοθέτη, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής κ. Τάσου Μαντάγαρη και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ κ. Σπύρου Σαπουνά και επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας.

Επίσης, στην σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές.

«Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.