ΓΔ: 902,02 2,12 (0,24 %)

Τζίρος: 5,12 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,02 2,12 (0,24 %)

Τζίρος: 5,12 εκατ. €   RT

Έκτακτη σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες στο Μέγαρο Μαξίμου

 Έκτακτη σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών εξετάζονται σήμερα το απόγευμα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και τον πρωθυπουργό σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπενθυμίζεται πως το αρμόδιο υπουργείο έχει ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την επίλυσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ρύθμιση θα οριστικοποιηθεί αφότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναθεώρηση των δασικών χαρτών και θα έρθει να αντιμετωπίσει ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά την ανάρτησή τους, καθώς σε πολλά νησιά οι δασικές εκτάσεις, που δεν επιτρέπεται η οικιστική ανάπτυξη  ξεπερνούν το 50% έως 70%, εν αντιθέσει με τη σημερινή εικόνα, με κίνδυνο να βρεθούν στον «αέρα» χιλιάδες ιδιοκτησίες

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας πρόσφατα διαβεβαίωσε ότι «όλα τα πιθανά σφάλματα στους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον υπουργό «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αναλάβει όλες τις νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα της Ελλάδας, τη νομολογία όπως έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το περί δικαίου αίσθημα του πολίτη».

Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, «όλα τα πιθανά σφάλματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών θα διορθωθούν με οριζόντιες λύσεις και εσωτερικές διαδικασίες, χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες».