Έκτακτα στρατιωτικά γυμνάσια και επιθεωρήσεις διέταξε ο Πούτιν

Έκτακτα στρατιωτικά γυμνάσια και επιθεωρήσεις διέταξε ο Πούτιν

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα αιφνιδίως τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιθεωρήσεων με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών γυμνασίων «προκειμένου να αποτιμηθεί η ικανότητα του στρατού και να διασφαλισθεί η ασφάλεια της νοτιοδυτικής Ρωσίας», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται αιφνιδιαστική επιθεώρηση των δυνάμεων στα νότια και δυτικά, αλλά και σε ορισμένες κεντρικές μονάδες, δυνάμεις της Αεροπορίας και πεζοναύτες των στόλων του Βορρά και του Ειρηνικού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, γνωστοποίησε –κατά τη διάρκεια συνάντησης με υψηλόβαθμους αξιωματούχους– πως περισσότεροι από 149.000 μέλη προσωπικού και περισσότερες από 26.800 μονάδες εξοπλισμού μπήκαν στο επίκεντρο των επιθεωρήσεων.

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική άσκηση «Καύκασος 2020» θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός σε επίπεδο εκπαίδευσης σε συνθήκες μάχης στη Ρωσία αυτή τη χρονιά.

Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP