ΕΚΠΑ: 200 θέσεις σε προγράμματα e-learning για κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών

ΕΚΠΑ: 200 θέσεις σε προγράμματα e-learning για κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών

Στη δωρεάν διάθεση 200 θέσεων e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας που προέρχονται από νησιωτικές και παραμεθόριες προχώρησε το ΕΚΠΑ μέσω του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Πιο αναλυτικά, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο διατέθηκαν δωρεάν 200 θέσεις e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών της Ελλάδας που προέρχονται από τις Περιφέρειες: Βόρειου Αιγαίου, Νότιου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.

Οι 200 εκπαιδευόμενοι που ξεκινάνε από σήμερα 25/5 τα μαθήματά τους μέσω e-learning είναι κάτοικοι απομακρυσμένων μικρών νησιών και παραμεθόριων δυσπρόσιτων περιοχών όπως Νυμφαίο, Χάλκη, Άντισσα Λέσβου, Άργος Ορεστικό, Ωραιόκαστρο, Αγία Μαρίνα Κάσου, Φιλιάτες Θεσπρωτίας, Σμίνθη Ξάνθης, Κορνοφωλιά Σουφλίου, Καστελόριζο, Λειψοί, Φούρνοι κ.ά. και επιλέχθηκαν μεταξύ 2307 συμμετοχών.

Τα προγράμματα που θα παρακολουθήσουν έχουν διάρκεια από 3 έως 9 μήνες, οδηγούν σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και έχουν στόχο να καλύψουν ανάγκες για επιμόρφωση σε συγκεκριμένους τομείς όπως τουρισμό, ξενοδοχειακά, marketing, real estate, web development, παιδαγωγικά, εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων κ.ά. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του E-Learning του ΕΚΠΑ σε προγράμματα όπως γεωτουρισμός, digital marketing, web developer, restaurant management, management τουριστικού γραφείου, εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών κ.ά.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει το E-Learning του ΕΚΠΑ τόσο μέσω διάθεσης δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων όσο και μέσω πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του ευρύ κοινού σε θέματα σημαντικά για την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://elearningekpa.gr/csr