Εκλογές ζητά ο Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία - Ο Ερντογάν δίνει εγγυήσεις με χρήματα που δεν έχει, λέει

Εκλογές ζητά ο Κιλιτσντάρογλου στην Τουρκία - Ο Ερντογάν δίνει εγγυήσεις με χρήματα που δεν έχει, λέει

Την άμεση διενέργεια εκλογών στην Τουρκία ζήτησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι δίνουν εγγυήσεις στους πολίτες που έχουν πληγεί από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας με χρήματα που δεν διαθέτουν.

Χρειάζεται στρατηγική και όχι βραχυπρόθεσμα σχέδια

 

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλον εμπιστοσύνης στις αγορές.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία χρειάζεται στρατηγική και όχι βραχυπρόθεσμα σχέδια και μίλησε για πρόβλημα διακυβέρνησης, επικαλούμενος τη στροφή των πολιτών σε ξένα νομίσματα, έναντι της τουρκικής λίρας.

Ανάκαμψη της τουρκικής λίρας

 

Τις τελευταίες ώρες η τουρκική λίρα παρουσιάζει ανάκαμψη από το ιστορικό χαμηλό που κατέγραφε, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πάντως επέμεινε ότι θα συνεχίσει την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

Η άνοδος της λίρας έναντι του δολαρίου από την Παρασκευή ξεπερνά το 40%, καθώς από το ιστορικό χαμηλό των 18,3633 νωρίς τη Δευτέρα, έφτασε στα 11,0990 το πρωί της Τρίτης. Το διήμερο ράλι είναι το μεγαλύτερο από το 1983.