Αυστρία - Κορονοϊός: Έκκληση του καγκελάριου Σ. Κουρτς για προσεκτική συμπεριφορά στη διάρκεια των θερινών διακοπών

Έκκληση του καγκελάριου Σ. Κουρτς για προσεκτική συμπεριφορά στη διάρκεια των θερινών διακοπών

Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης των θερινών διακοπών, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά τις εβδομάδες των διακοπών και να τηρούν τόσο τους κανόνες των αποστάσεων, όσο και τα μέτρα υγιεινής.

«Ο ιός είναι μαζί μας και στις διακοπές, δεν γνωρίζει σύνορα και ως εκ τούτου και οι πιο όμορφες διακοπές μπορούν να γίνουν μία παραπλανητική παγίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. «Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ για μία φορά τον πληθυσμό να μην γίνει απερίσκεπτος ακόμη και στις πιο όμορφες και πιο ηλιόλουστες ημέρες του έτους, και, καθώς τους τελευταίους μήνες, η Αυστρία έχει επιτύχει πολλά και μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει την πανδημία, πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει έτσι όπως είναι», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο καγκελάριος τονίζει πως ο κίνδυνος δεν είχε τελειώσει ακόμα, οπότε πρέπει κανείς να συνεχίσει να είναι προσεκτικός, και όσο χαμηλότεροι παραμένουν οι αριθμοί λοίμωξης, τόσο λιγότερα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν.

«Θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους ανθρώπους στην Αυστρία όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία, και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνον εάν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά τον ιό», υπογραμμίζει, προτρέποντας, ειδικότερα τους παραθεριστές στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Εντωμεταξύ, ελαφρά αύξηση, κατά 18 νέες περιπτώσεις, παρουσίασε ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό στην Αυστρία, που χτες ανέρχονταν σε 1.213, με τους 77 να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και από αυτούς οι 9 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, έως σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα 18.789 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, 681 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 691.709 διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ