Έκκληση δημάρχου Κοζάνης στους πολίτες: Μην υποτιμάτε τη χρήση μάσκας

 Έκκληση δημάρχου Κοζάνης στους πολίτες: Μην υποτιμάτε τη χρήση μάσκας

Έκκληση στους δημότες της Κοζάνης «να μην υποτιμούν τη χρήση της μάσκας» προκειμένου να προστατευτεί «η υγεία μας αλλά και των διπλανών μας», απευθύνει, με σημερινό του μήνυμα, ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, έπειτα από την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη ειδικών μέτρων στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μαλούτας, «τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να αφορά νέους κάτω των 30 ετών. Η κατάσταση, μας έφερε στο νου μνήμες της άνοιξης. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την επιβάρυνση που δέχεται το ‘Μαμάτσειο’ νοσοκομείο. Σας καλώ για ακόμη μία φορά η  χρήση μάσκας να γίνει συνείδησή μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατευτούμε. Πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς».

Ο δήμαρχος Κοζάνης αναφερόμενος στην τοπική οικονομία που δοκιμάζεται, επισημαίνει πως «το κλείσιμο των καταστημάτων αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον επιχειρηματικό κόσμο. Σας καλώ να μείνουμε ενωμένοι. Να υλοποιήσουμε στο έπακρο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ώστε η επαναφορά στην κανονικότητα να επανέλθει το συντομότερο δυνατό. Η τοπική αγορά θα χρειαστεί τη στήριξή μας. Στηρίζουμε τον τόπο μας. Στηρίζουμε τον διπλανό μας, πάντα με ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα προστασίας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολείων ο κ. Μαλούτας επισημαίνει πως «οι δήμοι καμία αρμοδιότητα δεν έχουν στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων. Παρά την αγωνία και την ανησυχία όλων μας, σας καλώ να εμπιστευτούμε τους ειδικούς επιστήμονες για άλλη μία φορά. Η διαφοροποίηση απόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό βάσει της ηλικίας, δεν θα πρέπει να μας εφησυχάσει. Προσέχουμε όλοι και τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας».

Ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες έστειλε το μήνυμα: «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, θα τα καταφέρουμε. Είμαστε εδώ για εσάς, είμαστε εδώ για όλους. Καλή δύναμη.»

Σε ό,τι αφορά, δε, την κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο διοικητής του Στέργιος Γκανάτσιος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής με 45 κλίνες περιθάλπει ασθενείς με covid», ενώ για τις ανάγκες νοσηλείας άλλων περιστατικών χρησιμοποιούνται κλίνες από τη Χειρουργική, την Καρδιολογική και την Μαιευτική κλινική.

Εξήγησε ακόμη ότι υπάρχει διαρκής συνεννόηση με τα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης ώστε «εάν κάποιος ασθενής με covid η άλλης πάθησης χρειάζεται νοσηλεία κι εμείς έχουμε πληρότητα, μετά τις ενδονοσοκομειακές εξετάσεις να γίνεται άμεσα η διακομιδή του στα παραπάνω νοσοκομεία». Τόνισε, τέλος, ότι ασθενείς εκτός covid μεταφέρονται για νοσηλεία και στο νοσοκομείο Γρεβενών.