ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Γ. Κώτσηρας: Εισήγηση για εγκλήματα σε ανηλίκους - Ο χρόνος παραγραφής να μετρά από την ενηλικίωση

Εισήγηση για εγκλήματα σε ανηλίκους - Ο χρόνος παραγραφής να μετρά από την ενηλικίωση

Τους επόμενους μήνες αναμένονται οι προτάσεις της Νομο-παρασκευαστικής Επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα, τόνισε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

Επισήμανε ότι αφορούν ζητήματα παραγραφής, αλλά και ζητήματα αυστηροποίησης των ποινών όταν το θύμα είναι ανήλικο. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον υφυπουργό, μία από τις προτάσεις που μελετώνται είναι στα εγκλήματα με θύματα ανήλικους, ο χρόνος παραγραφής να αρχίζει να μετρά από την ενηλικίωση του θύματος. 

Όσον αφορά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη, ο κ Κώτσηρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη σοβαρότητας και για προσπάθεια να δημιουργήσει νοσηρό κλίμα με αφορμή μια υπόθεση που θα έπρεπε να φέρει ομοθυμία.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται», τόνισε άλλωστε χτες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.