Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Εισβολή στο συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, στον απόηχο της έντασης μεταξύ του ΠΑΜΕ και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία της Καλαμάτας και με πορεία κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Χορού, όπου εισέβαλαν στο κτίριο με στόχο να διακόψουν το συνέδριο.

Οι άνδρες της ασφάλειας δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα 700 μέλη του ΠΑΜΕ, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Καταδικάζει η ΝΔ

Στην καταδίκη της εισβολής του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «θα πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι εν έτει 2019, κάθε μορφή βίας δεν έχει καμία θέση, ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Καταγγελία ΓΣΕΕ: Η κατακρύλα του ΠΑΜΕ συνεχίζεται

Επίθεση στο ΠΑΜΕ εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ καταγγέλλοντας την εισβολή μελών του στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της. Παράλληλα, η Συνομοσπονδία καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης.

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή μελών του Π.Α.ΜΕ (ΚΚΕ) πριν από λίγο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, όπου υπήρχε εκδήλωση προς τιμήν του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Κατά την εισβολή χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν συνάδελφοί μας σύνεδροι εργαζόμενοι. Η αστυνομία, αν και υπήρξαν εγκαίρως προειδοποιήσεις για την βίαιη εισβολή ήταν ΑΠΟΥΣΑ. Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Οι ορδές κομματικών στελεχών να «επιχειρούν» ανενόχλητες σε βάρος μιας δημοκρατικής οργάνωσης, είναι μια ντροπιαστική για τη χώρα εικόνα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. Οι θιασώτες της βίας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.