Ζ. Κωνσταντοπούλου σε Γ. Βαρουφάκη: «Είμαι διατεθειμένη να δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις»

«Είμαι διατεθειμένη να δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις»

«...Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς», αναφέρει σε ανάρτησή της (στα αγγλικά) στο Facebook η πρώην πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενη προς τον Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας  με ανάρτηση στα Social Media τονίζει ότι θα έπρεπε να τις είχε παραδώσει το 2015 και όχι σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά. Παράλληλα, εκφράζει την απορία γιατί δεν τις υπέβαλε όταν διατελούσε εκείνη Πρόεδρος της Βουλής και εκφράζει την πρόθεσή της να τις δημοσιοποιήσει εκείνη «αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή της στα ελληνικά: «Πολύ λίγο πολύ αργά, @yanisvaroufakis. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015. Ανήκουν στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος, δεν είναι προσωπική σας περιουσία. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τους υποβάλατε τότε ως Πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Γιατί θα τα δημοσιοποιήσω; Είμαι ακόμα πρόθυμος, αν θέλετε κάποιος άλλος να το κάνει για σας».