Εγκρίθηκε το deal των ξενοδοχείων Louis από τη Blackstone

Εγκρίθηκε το deal των ξενοδοχείων Louis από τη Blackstone

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την εξαγορά των πέντε ξενοδοχείων της Louis Hotels από τον διεθνή επενδυτικό όμιλο The Blackstone Group Inc., μέσω της εταιρείας Leonidas Holdco S.A.r..

Πιο αναλυτικά, με την υπ' αριθ. 699/2019 ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή ενέκρινε, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των ξενοδοχειακών μονάδων Louis Zante Beach, Louis Grand Hotel Glyfada, Louis Corcyra Beach, Louis Plagos Beach και Louis Creta Princess της εταιρείας ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΑΕ, από την εταιρεία The Blackstone Group Inc..

Με την απόφασή της, η Επιτροπή έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αναφέρεται στην ευρύτερη αγορά παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καίτοι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες αφορά.

Θυμίζουμε ότι η μεγάλη συμφωνία μεταξύ της Blackstone και του Louis Group, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, είχε ανακοινωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, με το ύψος της συναλλαγής για τα πέντε ξενοδοχεία να φτάνει στα 178,6 εκατ. ευρώ (enterprise value), σ'' ένα deal που έκανε αίσθηση σ'' όλη την ξενοδοχειακή και τουριστική αγορά.

«Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω επενδύσεις» είχε σημειώσει τότε ο επικεφαλής του βραχίονα επενδύσεων σε ευρωπαϊκά ακίνητα της Blackstone, James Seppala.

Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε Ελληνικά νησιά, από τις οποίες δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν 1.464 δωμάτια.

Σημειώνεται πως τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.