Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο για την Παιδείας. Συγκεκριμένα επί της αρχής ψήφισαν 282 βουλευτές, «ναι» είπαν 158 βουλευτές ενώ το νομοσχέδιο καταψήφισαν 124 βουλευτές, δηλαδή σύσσωμη η αντιπολίτευση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επένδυση στην Παιδεία ως όρο εθνικής επιβίωσης.  

Παράλληλα,εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ «στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, στους φοιτητές στους γονείς των μαθητών που κράτησαν ζωντανή την μάθηση μέσα στην υγειονομική καταιγίδα. «Ο κόσμος έδειξε μία πρωτοφανή προσαρμοστικότητα», είπε και σημείωσε ότι στη  δύσκολη επιστροφή στις αίθουσες λειτούργησαν όλοι με ζήλο.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να ανοικτή προς όλους και ένα σύστημα που θα δίνει εξίσου μεγάλο βάρος στις θετικές επιστήμες αλλά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. «Θέλουμε ένα σύστημα υψηλών προσδοκιών αλλά και υψηλών απαιτήσεων ίσως μάλιστα πρόκειται για μία από τις λίγες περιπτώσεις που ένας λιτός τίτλος του όπως και δικαιώνει την ουσία του», σημείωσε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί μη διαβούλευσης κατέθεσε τα χιλιάδες σχόλια που έχουν κατατεθεί. «Πολλά από αυτά αλλά και παρατηρήσεις βουλευτών  βρήκαν τη θέση τους στο νομοσχέδιο», είπε και συμπλήρωσε ότι παρά τις δημοκρατικές εξάρσεις περί δημοκρατίας στην καραντίνα ο κοινοβουλευτισμός λειτούργησε.