ΓΔ: 827,80 2,78 (0,34 %)

Τζίρος: 29,53 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,80 2,78 (0,34 %)

Τζίρος: 29,53 εκατ. €   RT

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», εγκαινίασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Πρόκειται για τη μοναδική Κλινική του είδους της στη χώρα μας και μια από τις λίγες της Ευρώπης.

Η προσπάθεια δημιουργίας της ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν αποφασιστικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας.

Η υφυπουργός Υγείας συνεχάρη τον καθηγητή Ψυχιατρικής Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει την μέριμνα της κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, η κ. Ράπτη. Προσέθεσε ότι «η στενή και αγαστή συνεργασία και διασύνδεση υπουργείου Υγείας και ΑΕΙ που υλοποιείται με τη δημιουργία αυτής της Κλινικής, αποτελεί στόχο για το 2021, καθώς θα παράξει αρτιότερο επιστημονικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τους πολίτες». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ