Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 21:28

-A +A

Έγγραφο ΓΑΔΑ: Δια ζώσης ή με αλλοίωση χαρακτηριστικών η εξέταση των μαρτύρων

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, 21:28
Έγγραφο ΓΑΔΑ: Δια ζώσης ή με αλλοίωση χαρακτηριστικών η εξέταση των μαρτύρων
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Και δια ζώσης εξέταση προβλέπει το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ για τους προστατευόμενους μάρτυρες, επιβεβαιώνεται με έγγραφο που έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα στην προανακριτική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι σε περίπτωση που «επιθυμείτε τη δια ζώσης εξέτασή τους ως αίθουσα για την διεξαγωγή της εξέτασης προτείνεται αυτή της υπηρεσίας οικονομικής αστυνομίας και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις».

Πάντως, η αρμόδια Υπηρεσία της Αστυνομίας προτείνει η εξέταση να πραγματοποιηθεί κατά την επ’ ακροατήριο διαδικασία, δηλαδή με την κατάθεση των μαρτύρων από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της αρμόδιας υπηρεσίας και την μετάδοση μόνο ήχου στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, με αλλοίωση φωνής. Μοναδική προϋπόθεση, όπως τονίζεται στο έγγραφο, για την υλοποίηση της διαδικασίας είναι η ύπαρξη αίθουσας με υποδομή επίγειας γραμμής διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση, αρμόδια υποδιεύθυνση επισημαίνει πως βάσει της νομοθεσίας και της σχετικής ΚΥΑ δύο είναι οι τρόποι λήψης κατάθεσης προστατευόμενων μαρτύρων: με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης χαρακτηριστικών ή με δια ζώσης εξέταση χωρίς “κουκούλες”, “περούκες” ή άλλα διακριτικά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα