Πάτρα: Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες - Αναμένονται 1500 συνολικά μέχρι το βράδυ

Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες - Αναμένονται 1500 συνολικά μέχρι το βράδυ

Κατέπλευσαν σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα τα πρώτα πλοία με τουρίστες από την Ιταλία έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες που ήταν κλειστό για τους επιβάτες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πλοίο έφτασε περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι ενώ έπειτα από περίπου μία ώρα έδεσαν δύο ακόμη πλοία από την γειτονική χώρα, μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες που επέλεξαν τη Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Επίσης, με τα τρία πλοία έφθασαν στην Πάτρα και Έλληνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να ταξιδέψουν.

Τόσο στις προβλήτες του λιμανιού, όσο και στις πύλες εξόδου υπήρχαν κλιμάκια του Λιμενικού και του ΕΟΔΥ που ήλεγχαν τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών αυτοκινήτων και φορτηγών, καθώς και των επιβατών οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στην συνέχεια, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρούσε σε δεκάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν έλθει από την Ιταλία, ενώ αρκετοί ήταν και οι αυτοί που είχαν έλθει από την Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών ταξιδεύουν με δικά τους μεταφορικά μέσα, δηλαδή τροχόσπιτα, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και δίκυκλες μηχανές, όπως δύο Έλληνες που έφθασαν εποχούμενοι από την Μ. Βρετανία.

Περνώντας από την πύλη εξόδου του λιμανιού, οι ταξιδιώτες δήλωναν ασφαλείς που βρίσκονταν στην Ελλάδα, για αυτό άλλωστε όπως επεσήμαιναν, την επέλεξαν για τις διακοπές τους.

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας συνολικά επτά επιβατικά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας περίπου 1.500 επιβάτες.

Σε δηλώσεις του, ο ναυτιλιακός πράκτορας, Αντώνης Κουνάβης, ανέφερε ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή ΕΟΔΥ, Λιμεναρχείο και Οργανισμός Λιμένος, αλλά και εμείς, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, με στόχο να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν 

 Όσον αφορά τις αφίξεις ταξιδιωτών το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Αντώνης Κουνάβης είπε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να στείλει η χώρα μας ασφαλή μηνύματα στο εξωτερικό και ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας,» διότι αυτό, όπως εξήγησε, «θα είναι το καλύτερο πλεονέκτημα για την συνέχεια της τουριστικής κίνησης