ΕΕ: Τα κράτη -μέλη πρέπει να δράσουν από τώρα για τα κύματα Covid-19 του χειμώνα

ΕΕ: Τα κράτη -μέλη πρέπει να δράσουν από τώρα για τα κύματα Covid-19 του χειμώνα

Τα κράτη- μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται τώρα για ένα νέο κύμα της πανδημίας COVID-19 το φθινόπωρο και το χειμώνα, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής υγείας του μπλοκ, λέγοντας ότι υπήρξε μια «ανησυχητική αύξηση» στα κρούσματα.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδoυ προειδοποίησε επίσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, λέγοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. «Δυστυχώς η πανδημία έχει παρουσιάσει ανησυχητική αύξηση σε αρκετές χώρες», δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

«Τους τελευταίους δύο μήνες προετοιμαζόμαστε για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι το επόμενο πανδημικό κύμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβαρύνει περαιτέρω τις οικονομίες ή τις κοινωνίες μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που επηρεάζονται από τον πόλεμο και την εισβολή στην Ουκρανία και τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Η Κυριακίδου είπε επίσης στον σταθμό ότι η Επιτροπή ζήτησε από τα κράτη -μέλη να επιταχύνουν τώρα τις ενισχυτικές δόσεις για άτομα άνω των 60 ετών και ευάλωτες ομάδες. "Αυτοί οι μήνες θα πρέπει να είναι μήνες προετοιμασίας... Έτσι τα συστήματα υγείας μας θα είναι έτοιμα για πιθανά νέα κύματα που θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να συνδυαστούν με την εποχική γρίπη".