ΕΕ: Έως τις 17 Ιουνίου η απόφαση για τo deal μαμούθ Fiat Chrysler-Peugeot

ΕΕ: Έως τις 17 Ιουνίου η απόφαση για τo deal μαμούθ Fiat Chrysler-Peugeot

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για τον ανταγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν έως τις 17 Ιουνίου τη συγχώνευση των FCA και Groupe PSA, έγινε γνωστό σήμερα από σχετική καταχώρηση της Κομισιόν. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Fiat Chrysler Automobiles και το Groupe PSA ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας δεσμευτικής συμφωνίας που προβλέπει τη συγχώνευση των επιχειρήσεων τους με ίσο ποσοστό συμμετοχής για κάθε όμιλο, η οποία πρόκειται να δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε όγκο πωλήσεων και την τρίτη σε έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά την συγχώνευση θα βρεθούν κάτω από την ίδια «στέγη» οι μάρκες της αμερικανο-ιταλικής εταιρείας όπως η Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati και του γαλλικού ομίλου, όπως οι Peugeot, Opel και DS.

Οι Αρχές Ανταγωνισμού της ΕΕ έχουν τη δυνατότητα να εγκρίνουν τη συμφωνία με ή χωρίς όρους, ή και να ξεκινήσουν διερεύνηση πλήρους κλίμακας, διάρκειας περίπου τεσσάρων μηνών, μετά την εξέταση της συμφωνίας σε περίπτωση που εκφραστούν ανησυχίες.

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, καθώς οι εταιρείες έκλεισαν τις γραμμές παραγωγής και τους εκθεσιακούς χώρους για να περιορίσουν την διασπορά του κορονοϊού, παρόλο που ορισμένες εταιρείες ανοίγουν ξανά τα εργοστάσιά τους, στις χώρες που αίρουν το lockdown.

Πηγή: Reuters