Έβγαλαν διαρροή - «κόλαφο» βάσει fake γνωμοδότησης του Επ. Συμβουλίου

Έβγαλαν διαρροή - «κόλαφο» βάσει fake γνωμοδότησης του Επ. Συμβουλίου

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από την Κουμουνδούρου έσπευσαν να… πανηγυρίσουν αλλά και να επιτεθούν στη ΝΔ για μια δήθεν γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η οποία αντιτασσόταν στην κλήση των τριών μη πολιτικών προσώπων (Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου). Υπενθυμίζεται ότι η προανακριτική, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ζητήσει από την νομική Υπηρεσία της Βουλής να γνωμοδοτήσει σχετικά με το αν η επιτροπή έχει δικαίωμα να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα, όπως έχει συμβεί στην υπόθεση της Novartis.

Το αμφιλεγόμενο κείμενο, τελικά, που διακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα δημοσιεύτηκε σε μερικές ιστοσελίδες , δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κομμάτι της εισήγησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λαππα ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές πρόκειται για μια… άποψη δικηγόρου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα με κοινοβουλευτική θεματολογία.

Σε κάθε περίπτωση, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν να υιοθετήσουν το κείμενο ως την αυθεντική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Και μάλιστα στη διαρροή η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, μιλώντας για αντισυνταγματικές αθλιότητες της πλειοψηφίας! «Κόλαφος για τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη και τις αντισυνταγματικές αθλιότητες που έχει διαπράξει κατ' εξακολούθηση στην Προανακριτική είναι η εισήγηση προς το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής που είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας», τόνιζαν χαρακτηριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους πηγές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν έκδηλο τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια βαθμό που να «θεωρεί ως εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου κείμενο που αποτελεί μέρος του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ Λαπας στην προανακριτική επιτροπή». «Ξέραμε ότι είναι ειδικοί στα fake news αλλά να μην έχουν διαβάσει ούτε το υπόμνημα που κατέθεσαν και να νομίζουν ότι είναι εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου ξεπερνά και τον Ρασπούτιν», προσέθεταν.