7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

EasyJet: «Βουτιά» για τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου

EasyJet: «Βουτιά» για τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου
Shutterstock

Επεκτάθηκαν οι απώλειες της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας EasyJet το πρώτο εξάμηνο καθώς η πανδημία συνέχισε να χτυπάει τη ζήτηση για παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια.

Η ζημία μετά τους φόρους ανήλθε σε 549 εκατ. βρετανικές λίρες (637 εκατ. ευρώ) το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, μετά τις απώλειες κατά 324 εκατ. λίρες έναν χρόνο πριν, όπως ενημέρωσε η εταιρεία -πρόκειται για αύξηση κατά 82,7%.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ενθαρρύνεται από το άνοιγμα των ταξιδίων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα 240 εκατ. λίρες καταγράφοντας βουτιά 89,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που ήταν 2,38 δισ. λίρες.

«Με βάση τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, η easyJet αναμένει ότι το τρίτο τρίμηνο θα πετάξει στο 15% της μεταφορικής ικανότητας του 2019, με την προσδοκία ότι τα επίπεδα θα αρχίσουν να αυξάνονται από τον Ιούνιο και μετά», ανέφερε η εταιρεία.

Οι αεροπορικές εταιρείες γενικά προέρχονται ήδη από τη χειρότερη χρονιά που καταγράφηκε ποτέ: Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο κλάδος έχασε συνολικά 118 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA). Οι αερομεταφορείς αναμενόταν να περιορίσουν τις απώλειές τους σε περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, καθώς τα εμβόλια χορηγούνται πλέον σε όλο τον κόσμο.