Ε. Τουλουπάκη για δίωξη: «Η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας»

Ε. Τουλουπάκη για δίωξη: «Η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας»

«Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού» αναφέρει στη δήλωσή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητα που επεβλήθη της νομιμότητας» και προαναγγέλλοντας προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο για την ακύρωσή της.

Όπως έγινε γνωστό ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για κατάχρηση εξουσίας κατά της εισαγγελέως για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο της Novartis.

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση της εισαγγελέως έχει ως εξής:

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος δίωξης την όποια θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο ως απολύτως άκυρη ενώ παράλληλα θα αναδεχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χωρά μας σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα. Σήμερα η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας.

Είναι μια μέρα θλίψης για τη δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό. Παρά τις αρχειοθετήσεις του ΑΠ , τις αποφάσεις του Συμβούλιου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ  κ. Λ. Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε ένα τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επιμονή προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής έδωσε τη μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού. Το δόγμα του σοκ στη δικαιοσύνη δε  θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρετήσαν θα λάβουν το μισθό τους».

Διαβάστε ακόμα:

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη