Κορονοϊός: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα

Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα

Επιχείρηση επαναπατρισμού δύο Ελλήνων που επιβαίνουν στο κρουαζεριόπλοιο Diamond Princess και βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο Β. Κικίλιας σημείωσε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώνει, ελέγχει, δίνει ειδικές οδηγίες για στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία, στους χώρους εξόδου – εισόδου στη χώρα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι μια πραγματικότητα πως μπορεί να φτάσει και στην Ελλάδα ο ιός. Σε τέτοια περίπτωση ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news».

«Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επαναπατρίσει τους πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που παραμένει σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναπατρίσει αυτούς τους Κορεάτες εάν βρεθούν αρνητικοί στις εξετάσεις των ιαπωνικών αρχών και θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Παρκ Νεούνγκ-χου σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.