Μαρκ Μόμπιους: Δραματική εξέλιξη για τις αγορές ένα αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα

Δραματική εξέλιξη για τις αγορές ένα αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα

Την εκτίμηση ότι ένα ενδεχόμενο αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ θα είναι δραματικό για τις αγορές εξέφρασε ο Μαρκ Μόμπιους βετεράνος επενδυτής και ιδρυτής της Mobius Capital Partners.

"Θα δείτε μια μεγάλη διόρθωση ή ίσως μια δραματική πτώση στην αγορά. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα" τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις μιας αμφισβητούμενης εκλογής, στην οποία ο τελικός νικητής δεν θα οριστικοποιηθεί εβδομάδες ή μήνες μετά την ψηφοφορία στις 3 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Street Signs Asia", ο Μόμπιους πρόσθεσε "Η πτώση θα εξαρτηθεί από το πόσο διαρκέσει η διαμάχη και αν η διαδικασία παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο".

Για να αντισταθμίσει τους κινδύνους ενός αμφισβητούμενου εκλογικού αποτελέσματος, ο γνωστός επενδυτής είπε ότι έχει τοποθετηθεί σε εταιρείες που είναι "κάπως ανοσοποιημένες σε οικονομικές συγκυρίες", ήτοι επιχειρήσεις που μπορούν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τη ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Τέλος, ο Μόμπιους εκτίμησε ότι μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο "ευνοϊκή" για αγορές, επειδή ο πρόεδρος έχει υποσχεθεί περαιτέρω περικοπές φόρων, την ώρα πού οι Δημοκρατικοί θέλουν να τους αυξήσουν.