Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή - «Καθαρό» το όπλο του εγκλήματος

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι αναφέρει η έκθεση του ιατροδικαστή - «Καθαρό» το όπλο του εγκλήματος

Με δέκα σφαίρες έκοψαν το νήμα της ζωής του Γιώργου Καραϊβάζ οι δύο άγνωστοι -μέχρι στιγμής- δράστες που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό.

Αναλυτικότερα, από την ιατροδικαστική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος έφερε 10 τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ σήμερα γίνεται η νεκροτομή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία θα διευκρινιστεί πόσες ακριβώς σφαίρες έχει δεχτεί.

Πάντως, όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, από τα σημεία που έχει δεχτεί τις σφαίρες, ενώ θεωρούν πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ την ώρα που είχε για από το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ενώ κατέβηκε από το μηχανάκι και του έδωσε τη χαριστική βολή.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς γι' αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα.

Ιατροδικαστική έκθεση: Δέκα σφαίρες εκ των οποίων δύο στο κεφάλι 

Με δέκα σφαίρες, εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, οι δολοφόνοι χθες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νεκροτομή έγινε από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία έδωσε το απόγευμα σήμερα την σχετική έκθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση ο δημοσιογράφος έφερε συνολικά δέκα τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη, προφανώς λόγω ενστικτώδους κίνησης του για να προστατευτεί από τον δολοφόνο του και δύο τραύματα στο κεφάλι.

Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

«Καθαρό» το εννιάρι πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι από τον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών, τρία θραύσματα βολίδων και τρεις παραμορφωμένες βολίδες.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βίντεο που δείχνει τις κινήσεις των εκτελεστών

Βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει καρέ-καρέ τους δύο δράστες να βρίσκονται πάνω στη μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Το εν λόγω βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού.  Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, ή εάν οι εκτελεστές είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό του με συσκευή GPS.

Όπως αναφέρει μάλιστα το ίδιο ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία και πως όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από 'κει πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.
 

Kυρ. Μητσοτάκης: Η ΕΛΑΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία», όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι κατόπιν της συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον «διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι».

«Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο πρωθυπουργός .

Σημειώνεται πως νωρίτερα «ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου θα συλληφθούν άμεσα.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον Πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Υπενθυμίζεται πως θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του στον Άλιμο έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο πυροβόλησαν τουλάχιστον 17 φορές το θύμα, που άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα των δύο αντρών που επέβαιναν σε δίκυκλο χαμηλού κυβισμού ήταν ακάλυπτα την στιγμή της δολοφονίας, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι καταθέσεις περιοίκων που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Μακροσκοπικά από την ιατροδικαστική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος έφερε 10 τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ σήμερα γίνεται η νεκροτομή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία θα διευκρινιστεί πόσες ακριβώς σφαίρες έχει δεχτεί.

 Διαβάστε ακόμη:

Kυρ. Μητσοτάκης για δολοφονία Καραϊβαζ: Η ΕΛΑΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι

Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου