ΓΔ: 893,12 -12,95 (-1,43 %)

Τζίρος: 60,29 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 893,12 -12,95 (-1,43 %)

Τζίρος: 60,29 εκατ. €   RT

Kυρ. Μητσοτάκης για δολοφονία Καραϊβαζ: Η ΕΛΑΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία», όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΛΑΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία», όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι κατόπιν της συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον «διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι».

«Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο πρωθυπουργός .

Σημειώνεται πως νωρίτερα «ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου θα συλληφθούν άμεσα.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον Πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Υπενθυμίζεται πως θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του στον Άλιμο έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλο πυροβόλησαν τουλάχιστον 17 φορές το θύμα, που άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή. Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα των δύο αντρών που επέβαιναν σε δίκυκλο χαμηλού κυβισμού ήταν ακάλυπτα την στιγμή της δολοφονίας, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι καταθέσεις περιοίκων που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Μακροσκοπικά από την ιατροδικαστική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος έφερε 10 τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ σήμερα γίνεται η νεκροτομή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία θα διευκρινιστεί πόσες ακριβώς σφαίρες έχει δεχτεί.