Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ - 17 κάλυκες στο σημείο της εκτέλεσης

Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ - 17 κάλυκες στο σημείο της εκτέλεσης

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ στον Άλιμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δημοσιογράφος ήταν έξω από το σπίτι του όταν δυο άτομα με μηχανάκι πέρασαν από δίπλα του και τον πυροβόλησαν πολλές φορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, στις 14:15 το μεσημέρι, όπου επέστρεφε καθώς είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του από την τηλεοπτική εκπομπή στο Star.

Εκεί οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα, στο πάρκο λίγα μέτρα από την οικία του και άδειασαν πάνω του μια γεμιστήρα. Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί αρκετοί κάλυκες  - οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 με 20 κάλυκες- από πυροβόλο όπλο και η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκτεταμένες έρευνες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή για ύποπτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Ήδη αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις που μπορεί να παραπέμπουν στους δράστες της δολοφονικής ενέδρας, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Πιθανολογείται ότι χρησιμοποίησαν σιγαστήρα στα όπλα τους, καθώς το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από περιοίκους. Επίσης, άγνωστο παραμένει αν οι δράστες τον παρακολουθούσαν νωρίτερα και του έστησαν την ενέδρα ή βρίσκονταν έξω από το σπίτι του και τον περίμεναν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ.