«Κλειδί» οι αυτόπτες μάρτυρες - Με ακάλυπτα πρόσωπα οι δράστες
Δολοφονία Γ. Καραϊβάζ

«Κλειδί» οι αυτόπτες μάρτυρες - Με ακάλυπτα πρόσωπα οι δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών ώστε να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο δραστών που γάζωσαν με 17 σφαίρες τον δημοσιογράφο, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα των δύο αντρών που επέβαιναν σε δίκυκλο χαμηλού κυβισμού ήταν ακάλυπτα τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι καταθέσεις περιοίκων που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είπαν ότι οι δύο δολοφόνοι φορούσαν σκούρα ρούχα, αλλά δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, πράγμα που δείχνει βεβαιότητα από την πλευρά τους ότι δεν μπορούν να αναγνωρισθούν.

Ηδη, αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, το όπλο έφερε σιγαστήρα.

Το έγκλημα έγινε έξω από το σπίτι του στην οδό Άνιννου, στον Άλιμο, στις 14:15 το μεσημέρι, όπου επέστρεφε καθώς είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του από την τηλεοπτική εκπομπή στο Star.

Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, ήταν δύο και κινήθηκαν με ένα σκούτερ. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον δημοσιογράφο με εννιάρι πιστόλι, που πιθανότατα έφερε και σιγαστήρα, μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, για να κατέβει και να πάει στο σπίτι του, όπου τον περίμεναν η γυναίκα του και το παιδί τους.

Οι δολοφόνοι, πυροβόλησαν τουλάχιστον 17 φορές, αφού τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Τουλάχιστον έξι σφαίρες βρήκαν σε διάφορα σημεία του σώματός του τον Γιώργο Καραϊβάζ, που βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητή ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί, ενώ σφαίρες έχουν χτυπήσει και το όχημα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Είχε εργασθεί στην Απογευματινή, στον Ελεύθερο Τύπο, τον Αντένα και το Star, ενώ ήταν ιδιοκτήτης- διαχειριστής της ιστοσελίδας bloko.gr. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. 

Συγκλονισμένη η ΕΣΗΕΑ από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Στον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετέβη η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. Αφού εξέφρασε τη συντριβή της για την εν ψυχρώ δολοφονία, επισήμανε ότι υπάρχουν άλλοι 6.000 δημοσιογράφοι για να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Αρ. Πελώνη: Μας σόκαρε όλους η δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ

Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ανέφερε σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Ειδικότερα, η κα Πελώνη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους», τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Η κυρία Πελώνη προσέθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».