7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Η υπάλληλος παραδέχτηκε την ενοχή της - Ποιοι εμπλέκονται

Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Η υπάλληλος παραδέχτηκε την ενοχή της - Ποιοι εμπλέκονται

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» διαβεβαίωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αναφέροντας ότι η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να μπαίνει στο σύστημα και να βεβαιώνει εμβολιασμούς «μαϊμού» γνωστών της από τον τόπο καταγωγής της, στην Καρδίτσα, παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αποκαλύφθηκε υπόθεση έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα, όπου μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχθηκε, ερευνάται ποιοι άλλοι εμπλέκονται στη διαδικασία, καθώς και τα κίνητρα της παράνομης πράξης. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης ανέφερε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ανέφερε ότι υπήρχε μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από κάποιους άλλους - «και εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία- και εξέδιδε μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμών», τόνισε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η υπάλληλος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, ενώ η γιατρός όταν ρωτήθηκε γιατί έλειπε η υπογραφή της, δεν απάντησε. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους» επισήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ. 

Ερωτηθείς πώς αποκαλύφθηκε, σημείωσε ότι το σύστημα λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια και γίνονται τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες.

«Δεν έγινε τυχαία η αποκάλυψη. Το σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να  δούμε ακριβώς πόσα εμβόλια έχουν χαθεί και την αντιστοιχία μεταξύ των εικονικών εμβολιασμών και των δόσεων», υπογράμμισε. 

Όπως ανέφερε, ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο διερευνάται είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έπαιρναν αυτά τα πιστοποιητικά. Γι’ αυτό και η μήνυση, η οποία κατατέθηκε, είναι κατά παντός υπευθύνου.