Σκάνδαλο με... 47 «μαϊμού» εμβολιασμούς πολιτών στην Καρδίτσα - Πώς στήθηκε η κομπίνα

Σκάνδαλο με... 47 «μαϊμού» εμβολιασμούς πολιτών στην Καρδίτσα - Πώς στήθηκε η κομπίνα

Δεκάδες ψευδή πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας από υπάλληλο σε εμβολιαστικό κέντρο στην Καρδίτσα που έμπαινε εκτός βάρδιας στο σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς γνωστών της από τον τον τόπο καταγωγής της. Σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς, ίσως το μεγαλύτερο σε έκταση από όσα παρόμοια έχουν μέχρι σήμερα αποκαλυφθεί  Κατόπιν παρέμβασης του υπουργού υγείας Θανάση Πλεύρη, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διέταξε ΕΔΕ και ενημέρωσε άμεσα την εισαγγελία. «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» τόνισε. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» που αποκάλυψε την υπόθεση, τις υποψίες κίνησε το γεγονός ότι σε έγγραφα που συμπληρώνουν οι προς εμβολιασμό πολίτες διαπιστώθηκε πως η σφραγίδα του γιατρού. Ακολούθησε έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι τα 47 αυτά άτομα που η διοικητική υπάλληλος του εμβολιαστικού κέντρου βεβαίωσε ότι εμβολιάστηκαν, δεν είχαν ποτέ εισέλθει σε αυτό.

Διερευνάται το ενδεχόμενο τα 47 αυτά άτομα να είναι αντιεμβολιαστές, που για διάφορους λόγους ήθελαν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση είτε στην εργασία τους είτε σε άλλους χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται ούτε η ίδια η εμπλεκόμενη υπάλληλος να έχει κάνει το εμβόλιο

Διερευνώνται επίσης τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Η έρευνα που έχει ανατεθεί στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση και αναμένεται να είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα, θα βάλει, ακόμα, στο «μικροσκόπιο» το πού κατέληγαν οι δόσεις εμβολίου που περίσσευαν μέσα από αυτή την παράνομη δραστηριότητα.

Τι κίνησε τις υποψίες 

Τις υποψίες κίνησε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το ξεκίνημα της έρευνα, αρχικά βρέθηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47, ενώ η έρευνα προχωράει και κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα θα αποκαλυφθούν ότι έχουν κάνει ψεύτικο εμβολιασμό, ενώ το δημοσίευμα σημειώνει πως πιθανόν ο αριθμός αυτός των ψεύτικων εμβολιασμένων να είναι μόνο για τον μήνα Αύγουστο.

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των ψεύτικα εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου, αναφέρεται, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από την θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη που διέταξε και τη σχετική έρευνα.

H κομπίνα στο Ασκληπιείο Βούλας

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στην Καρδίτσα είναι μακράν η μεγαλύτερη σε έκταση υπόθεση εικονικών εμβολιασμών, μεγαλύτερη από εκείνη του Ιουλίου στο Ασκληπιείο Βούλας. Τότε, γιατρός είχε γίνει γνωστό ότι βρισκόταν σε συννενόηση με «αρνητές» προκειμένου να προβεί σε ψευδεις εμβολιασμούς.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν στις 4 Ιουλίου, πολίτης είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer και ενώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, εμφανίστηκε και προσφέρθηκε να κάνει εκείνος το εμβόλιο.

Στην συνέχεια η νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι η σύριγγα με τη δόση πετάχτηκε στα σκουπίδια. Η νοσοκόμα ζήτησε εξηγήσεις, η διαδικασία διακόπηκε, ενώ ο γιατρός πήρε μαζί του άλλες τέσσερις δόσεις εμβολίου και εξαφανίστηκε.
Η ίδια ειδοποίησε στη συνέχεια τη διοίκηση του νοσοκομείου ενώ ενημερώθηκε και η αστυνομία. 

Η έρευνα αποκάλυψε ότι είχαν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερα ραντεβού για εμβολιασμό, προκειμένου να χορηγηθούν στα συγκεκριμένα άτομα πλαστά πιστοποιητικά. Εναντίον του γιατρού έχει σχηματιστεί δικογραφία.